Topmenu

Activiteiten ivm 100 jaar Rotary.

Rotary NL 100 jaar:

Zaterdag 15 april was het zo ver! Het ‘stokje’ van de estafette om 100 jaar Rotary in Nederland te vieren werd doorgegeven aan onze club.

Wij zorgden er op onze beurt voor dat die dag het ‘estafettestokje’ afgeleverd werd bij RC Laren. Doel van deze estafette is om Rotary als 100-jarige club-door-heel-Nederland onder de aandacht te brengen.
Om 12.30u ontvingen wij een 15-koppige delegatie van RC Baarn-Soest op de fiets én de speciale Rotary-bakfiets op het parkeerterrein achter De Unie. Er werd voor een broodje, drankje èn voor een leuk fotomoment gezorgd, waarbij een grote Rotary-100-jaar puzzel in elkaar werd gelegd.

Rond 13:30 vertrokken wij met een aantal leden van de 3 Hilversumse clubs op de fiets én de bakfiets naar Laren. Op de hei bij Het Bluk werden we een deel van de route vergezeld door Pascale op haar paard en legden we ook daar het 100-jarig bestaan van de Club vast op de foto.

Om 14.15 kwamen we aan voor de Grote Kerk op de Brink in Laren, waar we door RC Laren én de wethouder werden ontvangen met een drankje en een hapje. Ook hier lag de grote Rotary puzzel breeduit op de stoep en werd door inkomend voorzitter Michael het kistje met de eikenbomen-stekjes (en de bijbehorende spade) overhandigde. Zodra de bakfiets het bezoek aan alle 550 clubs door NL heeft volbracht, zullen de eikenloten worden geplaats in een voedselbos in Zeeland. Het doorgeven en het ´planten´ van de Rotary boodschap wordt hiermee symbolisch onderschreven.

 

Na de overdacht in Laren fietsten we weer terug naar Hilversum en onderweg stopten we op de hei om met elkaar het glas te heffen en de dag af te sluiten.

april 2023
Vocational Commissie

Hier staat een artikel uit de Laarder Courant.