Topmenu

Santarun 2017

Zie hier de website www.santarunhilversum.nl

En hier de flyer.

Foto’s en video van zaterdag 16 december 2017:

Santarun2

Santarun1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kijk hier naar de video van deze happening.

Verslag:

Zaterdag 16 december 2017 was het zover: voor de tweede keer werd de Santarun door het centrum van Hilversum georganiseerd door 4 Rotaryclubs en Rotaract!
Om 15.30 uur is er voorafgaand een warming up door sportschool Sjollema en wordt iedereen hartelijk welkom geheten door spreekstalmeester Guus Marinus .
Een Kerkbrink vol met aangeklede kerstmannen en –vrouwen volgen de opwarmings instructies van Marjon Sjollema en bewegen vrolijk mee op de gezellige kerstmuziek vanuit de geluidboxen in de muziektent, die door onze eigen Frank Meester is verzorgd.
Klokslag 16.00 uur geeft Burgemeester Broertjes het startsein en rennen rond de 200 deelnemers onder de startboog door van samenwerkingspartner Run2Day.

Onder toeziend oog van TV Hilversum en een verslaggever van de G&E bode vertrekken allereerst de deelnemende kinderen van de startblokken, gevolgd door de volwassenen én tot slot een 10-tal rolstoelen.
Het parcours van 1,5 km loopt door de Kerkstraat, de Zeedijk, de Herenstraat naar de Groest en via de Spoorstraat en Leeuwenstraat weer terug tussen het winkelende publiek door in de Kerkstraat.
Voor liefhebbers is er nog een 2e rondje ‘rennen’, maar de meesten nemen na de 1,5 km graag de medaille al in ontvangst.
Dit jaar is er een vergunning voor Luno om buiten zowel erwtensoep én drankjes te serveren en dat zorgt voor gezelligheid en saamhorigheid.
Nadat alle renners binnen zijn, kan de opbrengst om 17.15 uur worden bekend gemaakt.
Bij elkaar is er, door zowel de renners áls de sponsoren, voor de beide goede doelen een totaalbedrag opgehaald van € 6500.

Guus overhandigt namens de Rotary de beide cheques aan de Nierstichting én de STIP openbare basisscholen in Hilversum, die daar heel blij mee zijn.
In het dankwoord van STIP-bestuursvoorzitter Geert Looyschelder wordt nog eens benadrukt dat het bedrag wordt besteed aan de schoolpleinen die ook voor algemeen buurtgebruik zijn. Het belang van samen bewegen en spelen sluit mooi aan bij het initiatief van een Santarun.
Ter afsluiting wordt er nog een prijs uitgereikt voor de mooist uitgedoste deelnemende kerstman, kerstkind én kerstvrouw.
We borrelen nog wat na met bier en glühwein bij Luno waar eigenaar Peter ons ook nog verwend met een heerlijk hapje boeuf-bourguignon.
Met de afbouwploeg wordt in korte tijd de verlichting, hekken en kramen op de Kerkbrink weer opgeruimd en sluiten we om 18.15 uur een geslaagd en gezellig evenement af.
De Rotaryclubs in Hilversum verzorgen deze jaarlijks terugkerende happening en hopen in 2018 op nog meer enthousiaste deelname van Santa’s!

Community Service Commissie
Esther Booms