Topmenu

Kunst & Cultuurweek :

Kunst & cultuur 5 daagse Dr Lelyschool 25-29 juni 2018

Filmpjes kijken zie:   Film 1   Film 2   Film 3

 

Wat een prachtig resultaat lieten de leerlingen van de Dr Lelyschool zien op de laatste dag van de Kunstweek! Ik was echt onder de indruk.

Kunstwerken van Mondriaan en Esscher, Powerpoint presentaties over architectuur, filmpjes van de kunstroute door-de-wijk en van het samen-muziek-maken, gedichten en allerlei andere werkjes waaruit bleek hoe intensief ze allemaal met het thema Kunst & Cultuur waren bezig geweest. En: ze waren laaiend enthousiast over deze mooie week, zo bleek uit de gesprekjes met enkele bezoekende vaders en moeders.

Aan de tentoonstelling van werkstukken en de verrassende belangstelling van ouders die de kunstwerken bewonderden, kon ik opmaken hoe succesvol dit Groot Service Project is geweest. Een moeder vertelde me hoe enthousiast haar dochter had over de kunstweek had verteld en daarom de tentoonstelling zeker niet wilde missen. Een leerling uit groep 6 hoorde ik voortdurend “Baba, Baba, kijk, kijk, dit heb ik gemaakt”, terwijl hij zijn vader en twee broertjes trots de klassen rondleidde. Ook de leerkrachten waren vol lof over het project.

Mede dankzij de inzet van een aantal clubleden werd de Kunstweek een echt feestje. Dan zie je weer goed hoe mooi het is dat onze club zoveel verschillende classificaties in huis heeft, waaruit we volop kunnen putten. Op maandag 25 juni deed Marjolein de aftrap in de gymzaal over ‘kunstbeleving’ en cultuur. De middag werd met Taalkunst ingevuld door de door Anke geregelde Stadsdichter Mieke van Zonneveld. Dinsdagochtend heeft Claudia met de verschillende groepen in het kader van ‘beeldende kunst’ een mooi kunstwerk gemaakt (van allerlei vogels-van-divers-pluimage). Op woensdagochtend deed Frank de Muziekkunst met diverse geluiden, instrumenten en liedjes. Donderdag was voor Bouwkunst: Kim leidde groep 5/6 wandelend langs bouwstijlen in de wijk en Pieter ging met groep 7/8 op de fiets langs vijf bouwwerken.

Het slotresultaat op de vrijdag maakte me een trotse Rotarian. Dit was precies wat we voor ogen hadden: de talenten van de kinderen benutten door hun horizon te verbreden en de blik op de wereld te vergroten.

Na ons eerdere Bouwproject en het project Gezondheidszorg, werd Kunst & Cultuur het laatste onderdeel.

Een mooiere afsluiting van het Community Service jaar kon ik me niet bedenken.

Esther Booms